Två inspirerande tillställningar

Två inspirerande tillställningar

​Jag har haft nöjet att inom kort tid delta i två mycket inspirerande tillställningar och dela ut två "decenniets pristagare". Den 10 maj var det norrlandsfinal i Venture Cup i Sundsvalls vackra stadshus. Över 150 deltagare följde prisceremonin där Norrlands kandidat till sverigefinalen utsågs.

Jag har haft nöjet att inom kort tid delta i två mycket inspirerande tillställningar och dela ut två "decenniets pristagare". Den 10 maj var det norrlandsfinal i Venture Cup i Sundsvalls vackra stadshus. Över 150 deltagare följde prisceremonin där Norrlands kandidat till sverigefinalen utsågs. Ur ett mycket starkt startfält korades Lunavation AB från Umeå till segrare. Grattis! Bolaget som utvecklat en ny ljusteknik sitter på en mycket lovande affärspotential. Decenniets Venture Cup företag blev Nordnav, ursprungligen från Luleå, som utvecklat mjukvara för GPS i mobiler.

Näringslivets pris i Luleå firade 10 år den 11 maj med ett storartat program innehållande både föredrag och festkväll i Kulturens Hus. Många värdiga vinnare i olika kategorier utsågs och jag hade förmånen att lämna över priset till decenniets pristagare. Det blev Tobias Lindfors, StudentConsulting som vann både folkets som juryns röster. Ett stort grattis till Tobias men även till arrangörerna av galan.

Lars-Olov Söderström