Tomas Lejon ny ordförande för Norrlandsfonden

Tomas Lejon ny ordförande för Norrlandsfonden

​Regeringen har utsett Tomas Lejon, Luleå, till ordförande för Norrlandsfonden. Tomas Lejon har lång erfarenhet från bankvärlden, bland annat som chef för SEB i Norrland, Småland och för Swedbank i Norrbotten. Nu är han VD för Nordiska Bil AB och även engagerad som ordförande för Norrbottens Handelskammare.

Regeringen har utsett Tomas Lejon, Luleå, till ordförande för Norrlandsfonden. Tomas Lejon har lång erfarenhet från bankvärlden, bland annat som chef för SEB i Norrland, Småland och för Swedbank i Norrbotten. Nu är han VD för Nordiska Bil AB och även engagerad som ordförande för Norrbottens Handelskammare.

- Norrlandsfonden är en unik aktör för finansiering av norrländska företag. Kapitalförsörjningen av företag är en avgörande komponent i utvecklingen av attraktiva norrländska livsmiljöer. I rollen som Norrlandsfondens ordförande leder jag en styrelse som är djupt engagerad i regionens tillväxt. Företagens utveckling är själva grundbulten för ett hållbart och välmående samhälle säger Tomas Lejon.