Polarfönster får ny ägare – Mikael bygger koncern

Polarfönster får ny ägare – Mikael bygger koncern

​Mikael Tinglöf, Tallbacka Invest, har ambitionen att skapa en företagsgrupp i Norrbotten med produkter riktade till byggvarumarknaden. Mikael har tidigare förvärvat Polardörren i Piteå samt Fasadelement i Luleå och har nu förvärvat samtliga aktier i Korpilomboloföretaget Polarfönster AB som tillverkar 3-glasfönster och 2-glasfönster helt i trä.

Mikael Tinglöf, Tallbacka Invest, har ambitionen att skapa en företagsgrupp i Norrbotten med produkter riktade till byggvarumarknaden. Mikael har tidigare förvärvat Polardörren i Piteå samt Fasadelement i Luleå och har nu förvärvat samtliga aktier i Korpilomboloföretaget Polarfönster AB som tillverkar 3-glasfönster och 2-glasfönster helt i trä. Företaget har 22 anställda och den största kunden är Älvsbyhus. Norrlandsfonden deltar som en av finansiärerna i förvärvet.

Mikael Tinglöf drev fram till 2008 Aluman AB i Ånäset. Bolaget, som tillverkade aluminiumfönster, såldes och överskottet av försäljningen placerades i Tallbacka Invest som startade samma år.

- Jag har ett förflutet som både säljare och företagsledare i byggbranschen. Det är naturligt för mig att verka i en marknad som känns bekant men samtidigt utmanande, säger Mikael Tinglöf.

Mikael bor i Sölvesborg men tillbringar mycket tid hos sina bolag i Norrbotten.

- Folk undrar varför jag investerar i Norrbotten. Det enkla svaret är att fina företag som jag vill förvärva råkar ligga här, skrattar Mikael.

Birgitta Cajander på Norrlandsfonden tycker att det behövs fler som investerar i små och medelstora företag i norra Sverige.

- För att klara generationsskiften men även för att bygga konkurrenskraftiga företagsgrupper behöver vi fler investerare som Mikael, säger Birgitta Cajander.