Nybergs Mekaniska Verkstad växer i Piteå

Nybergs Mekaniska Verkstad växer i Piteå

​NMV, Nybergs Mekaniska Verkstad i Piteå AB har förvärvat en industrifastighet på Traversvägen 7 av Piteå Näringsfastigheter AB. NMV Piteå finns idag på Traversvägen 4 och flytten går således tvärs över gatan, till nästan dubbelt så stora lokaler om drygt 4000 kvm. Ökad efterfrågan på NMVs tjänster har gjort att bolaget nu behöver öka sin kapacitet.

NMV, Nybergs Mekaniska Verkstad i Piteå AB har förvärvat en industrifastighet på Traversvägen 7 av Piteå Näringsfastigheter AB. NMV Piteå finns idag på Traversvägen 4 och flytten går således tvärs över gatan, till nästan dubbelt så stora lokaler om drygt 4000 kvm. Ökad efterfrågan på NMVs tjänster har gjort att bolaget nu behöver öka sin kapacitet. Det är framförallt en ökad efterfrågan på bergbultar och truckar till gruvindustrin som ligger till grund för expansionen. Norrlandsfonden har deltagit med finansiering i förvärvet.

Nybergs Mekaniska Verkstad har funnits i Kiruna sedan 1947 och har under de senaste åren expanderat även till Jokkmokk, Luleå och Piteå. NMV Piteå införlivades i den så kallade NMV-gruppen genom att moderbolaget Nybergs Mekaniska Verkstad AB köpte Vattenfall Services Nordic våren 2011. Sedan dess har företaget vuxit från 14 till ca 45 anställda, och nu räknar man alltså med att växa ytterligare.

– Vi ser möjligheten att växa här i Piteå, och behöver både större lokaler och mer personal. Inom några år räknar vi med att ytterligare 20-25 personer jobbar hos oss, säger Pär Fahlman, VD på NMV Piteå.

NMV Piteå har tillfört både produktionskapacitet och särskild kompetens till NMV-gruppen och moderbolaget i Kiruna, och har samtidigt lyckats växa på den nya orten, främst mot de stora basindustrierna.

– Vi är glada att den här fastighetsaffären har gått i lås. Det finns stor potential att utvecklas i Piteå och vi har känt oss varmt välkomna från dag ett. Företagets huvudsäte är fortfarande i Kiruna men på grund av lokala hinder sker utvecklingen där inte i vår takt. Vi måste därför jobba vidare på olika sätt, vilket det här är ett exempel på, avslutar Niklas Pääjärvi, affärschef och delägare i Nybergs Mekaniska Verkstad.