Miljöteknikföretaget Sorubin är Sveriges hetaste

Miljöteknikföretaget Sorubin är Sveriges hetaste

​Det framgångsrika svenska miljöföretaget Sorubin som marknadsför och säljer energieffektiva luftare till vattenindustrin, utsågs tidigare under veckan till ytterligare en viktig utmärkelse. Sorubin kan nu titulera sig Sveriges Hetaste Miljöteknikföretag. Av Sveriges 5000 miljöteknikföretag, valdes 50 företag ut av tidningen Green Solutions där Sorubin toppar listan som nummer ett.

Det framgångsrika svenska miljöföretaget Sorubin som marknadsför och säljer energieffektiva luftare till vattenindustrin, utsågs tidigare under veckan till ytterligare en viktig utmärkelse. Sorubin kan nu titulera sig Sveriges Hetaste Miljöteknikföretag. Av Sveriges 5000 miljöteknikföretag, valdes 50 företag ut av tidningen Green Solutions där Sorubin toppar listan som nummer ett. Norrlandsfonden är en av Sorubins finansiärer.

Det svenska miljöteknikföretaget Sorubin har under sin korta existens snabbt vunnit marknadsacceptans för sina energieffektiva luftare OptusAir med beställningar från bl a världens största mat- och dryckesföretag Nestlé. Sorubins vortexluftare har potentialen att sänka elförbrukningen med upp till 90 procent för de industrier och kommunala avloppsverk som luftar vatten som en del av vattenreningsprocessen. Sorubin har den senaste tiden blivit mycket omskrivet och erhållit flera utmärkelser, bl a Global Top 100, Greentech Top 3 som ett av Sveriges hetaste startup inom miljöteknik och finalist vid Stockholm Cleantech Venture Day Award.

Med sina vortexluftare, OptusAir, har Sorubin på bara några år lyckats göra viktiga insteg på flera segment av den stora marknaden för luftare. Nu har Sorubin också fått titeln som Sweden’s Hottest CleanTech Company i magasinet Green Solutions. Av Sveriges 5000 företag inom hela sektorn för Miljöteknik har de 50 mest intressanta företagen valts ut och listan toppas av Sorubin på första plats.

- Detta var mycket glädjande nyheter och ännu ett kvitto på att vi är inne på rätt spår. Vi tycker det är viktigt att understryka att av alla segment inom Miljöteknik så har vattenbranschen uppvisat den starkaste ekonomiska utvecklingen och bedöms på goda grunder också fortsätta vara miljöteknikens ledande bransch. Tack vare att vi har ett så bra team ombord på Sorubin stärker vi hela tiden vår marknadsacceptans. Denna utmärkelse kommer som ett fint preludium inför vår nära förestående investeringsrunda, säger Stefan Sandström, VD, Sorubin.

Magasinet Green Solutions sätter spotlighten på Sveriges position som ett av de ledande länderna inom Miljöteknik. Det är också ett skyltfönster för att locka investerare till Sverige och tidigare utgåvor har spritts globalt bla via Sveriges ambassader samt vid viktiga mässor och symposium. De som satt samman listan har goda insikter i miljöteknikbranschen, både globalt och lokalt vilket borgar för kvaliteten på de utvalda företagen.

Under 2013 inför Sorubin standardisering, kvalitetsledningssystem och system för spårbarhet av sina vortexluftare. 2014 sjösätter man sina expansionsplaner.

- Jag fick nyheten just som jag i Frankfurt klev på flyget mot Tokyo. Det var omtumlande på ett mycket positivt sätt. Särskilt glädjande eftersom utnämningen kommer från människor med djupa insikter i hela branschen för Miljöteknik och ett starkt intresse att lyfta fram det bästa som Sverige har att erbjuda. Har också fått massor av epost som gratulerar oss till denna titel. Detta har varit en bra vecka, avslutar Stefan Sandström.