Helene erbjuder naturskönt boende i Orbaden

Helene erbjuder naturskönt boende i Orbaden

​Helenes anläggning ligger fantastiskt naturskönt högt beläget invid den stora Orsjön, som hör till älven Ljusnan. Nedanför huvudbyggnaden ligger en nästan en kilometer lång sandstrand som sommartid beskrivs som Hälsinglands riviera och är mycket välbesökt.

Helenes anläggning ligger fantastiskt naturskönt högt beläget invid den stora Orsjön, som hör till älven Ljusnan. Nedanför huvudbyggnaden ligger en nästan en kilometer lång sandstrand som sommartid beskrivs som Hälsinglands riviera och är mycket välbesökt.

- Sedan 20-talet har det funnits kurortsliknade boende invid Orbadens kilometerlånga sandstrand. Folk från exempelvis Stockholm åkte långväga för att semestra vid Orbaden några dagar, säger ägaren Helene Åkerström Hartman.

Orbaden Konferens & Spa erbjuder konferensmöjligheter för företag men fokuserar även på helgpaket med Spa-erbjudanden till privatpersoner.

- Vi satsar också på vintersäsongen med skidpaket och skotersafari, säger Helene.

Helene förvärvade anläggningen 2007 och har sedan dess genomfört ett omfattande renoveringsarbete. Nu investerar hon i markvärme till konferensdelen samt tillbyggnad av fler behandlingsrum och en tvättstuga. Norrlandsfonden bidrar med en del av finansieringen.

- Helene uppvisar en stark drivkraft att utveckla verksamheten, vilket hon också lyckats med. Det är både intressant och angeläget för oss att få vara med på hennes resa, säger Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.