Gunilla och Cengiz satsar på Ammarnäs

Gunilla och Cengiz satsar på Ammarnäs

​Gunilla Forsvall och Cengiz Baysak har förvärvat fjällhotellet i Ammarnäs. De har sedan 2001 drivit ortens skidanläggning med tillhörande camping och restaurang. Fjällhotellet är ett nav och en samlingspunkt för alla aktiviteter i Ammarnäs. Gunilla och Cengiz ser fram emot att utveckla verksamheten i samverkan med övriga företag i byn.

Gunilla Forsvall och Cengiz Baysak har förvärvat fjällhotellet i Ammarnäs. De har sedan 2001 drivit ortens skidanläggning med tillhörande camping och restaurang. Fjällhotellet är ett nav och en samlingspunkt för alla aktiviteter i Ammarnäs. Gunilla och Cengiz ser fram emot att utveckla verksamheten i samverkan med övriga företag i byn.

- Vi vill höja kvaliteten på boendet. Det ska vi göra genom hög service, god mat och trevlig miljö. I planen igår också att renovera delar av hotellet, säger Gunilla Forsvall.

Ammarnäs är en familjevänlig och naturskön ort som många besökare återvänt till genom åren. Gunilla är uppväxt här och har återvänt efter ett antal år på andra ställen i världen. Cengiz är från Turkiet och har gedigna erfarenheter från besöksnäringen i sitt hemland. Efter mer än tio år i Ammarnäs är norrländsk vinter inget som avskräcker honom.

- Nej, tvärtom trivs jag med att köra snöskoter och pistmaskin. Alla årstider här vid fjällens fot har sin tjusning, säger Cengiz.

Fjällhotellet kommer att marknadsföras mot ett flertal olika målgrupper, till viss del beroende på årstid. Orten är attraktiv för barnfamiljer, företagsgrupper, konferensgäster och många andra. Norrlandsfonden har deltagit i finansieringen av förvärvet.