Furuviksparken storsatsar på ny havsnära camping och gästhamn

Furuviksparken storsatsar på ny havsnära camping och gästhamn

​Furuviksparken utanför Gävle har premiäröppnat med över 7000 besökare vilket är rekord. Förutom satsningar på djurdelen och nöjesattraktioner i parken har Furuviksparken under vintern påbörjat en storsatsning på ny camping och gästhamn i havsviken Sandvik.

Furuviksparken utanför Gävle har premiäröppnat med över 7000 besökare vilket är rekord. Förutom satsningar på djurdelen och nöjesattraktioner i parken har Furuviksparken under vintern påbörjat en storsatsning på ny camping och gästhamn i havsviken Sandvik.

Redan i sommar finns ett stort antal havsnära platser för vagnar/husbilar samt att parken investerat i ett antal villavagnar som med direkt havsutsikt och hög standard ger ett unikt boende för tillresta besökare.

Strax nedanför havscampingen invid Restaurang Furuviks Brygga har även en fantastisk strandpromenad vuxit fram med grillplatser och möjlighet att förtöja ett 50 tal båtar vid den långa kajkanten. Under sommaren kommer även en flytande vågbrytare att förtöjas längst ut som skydd för havet, men även skapa en efterlängtad gästhamn för båtburna besökare. Redan i år har Limöbåten startat upp daglig båttrafik mellan Gävle och Furuvik under säsongen.

- Äntligen har vi kunnat utveckla den fullkomligt underbara miljön i Sandvik säger Erika Rydstrand på Furuviksparken Helt enkelt världsklass med gästhamn, camping, högklassig restaurang i direkt anslutning vid en egen ingång till makalösa Furuviksparken.

- Norrlandsfonden har medverkat under åren vid ett antal satsningar som Furuviksparken gjort men den nya campingen och gästhamnen är väldigt speciell, säger den kundansvarige Per-Erik Persson. Furuviks gästhamn blir en högklassig entré till Norrlandskusten för båtburna turister, väl värt att stanna ett par dagar i.