Full rulle för JTM i Kiruna

Full rulle för JTM i Kiruna

​Verkstadsföretaget JTM Produkt AB, som bland annat tillverkar bärrullar till LKABs transportband, upplever högkonjunktur. Detta är en konsekvens av de investeringar som sker i gruvindustrin. Faktum är att JTMs bärrullar som nu behövs i stort antal för ökad malmhantering håller erkänt hög kvalitet och har en oöverträffad hållbarhet.

Verkstadsföretaget JTM Produkt AB, som bland annat tillverkar bärrullar till LKABs transportband, upplever högkonjunktur. Detta är en konsekvens av de investeringar som sker i gruvindustrin. Faktum är att JTMs bärrullar som nu behövs i stort antal för ökad malmhantering håller erkänt hög kvalitet och har en oöverträffad hållbarhet. Nu har företaget fått en order från LKAB som bland annat handlar om att tillverka skuthanterare (skut är block av berg som uppstår vid gruvbrytning).

- Denna order innebär att vi kan anställa fler. Det är dock inte lätt att hitta arbetskraft här i Malmfälten där alla med rätt kompetens redan har fullt upp, säger VD Ingemar Drugge.

JTM är inte bara inriktad på gruvindustrin. Faktum är att de även har kopplingar till besöksnäringen i Kiruna. De tillverkar formar för gjutning av is åt ICEHOTEL. De har också utvecklat och tillverkat en unik såg för sten, baserad på deras kunskap inom hydraulik.

- Jag tycker att det känns bra att vi kan hjälpa vår kund JTM i deras expansiva fas, säger Susanne Johnsson vid Norrlandsfonden.

JTM Produkt AB har idag 22 anställda och företaget har tillgång till lokaler i Jukkasjärvi att växa i.