Frostiga bilar är framtiden för Frostab

Frostiga bilar är framtiden för Frostab

​Frostab i Arvidsjaur investerar, med finansiering från Norrlandsfonden, i en modern frysanläggning för att bland annat kunna frysa in fordon. Detta är en ny verksamhetsgren för bär- och viltföretaget Frostab som därmed också blir en del av biltestbranschen.

Frostab i Arvidsjaur investerar, med finansiering från Norrlandsfonden, i en modern frysanläggning för att bland annat kunna frysa in fordon. Detta är en ny verksamhetsgren för bär- och viltföretaget Frostab som därmed också blir en del av biltestbranschen.

Frostab är ett familjeägt livsmedelsföretag som köper in ren- och älgkött för förädling och försäljning. De erbjuder också lokaler med fryskapacitet till olika bärföretag. Nu investerar företaget i lokaler med fryskapacitet som kommer att hyras ut för fordonstestning.

- Biltestverksamheten är betydande i vårt område. Genom att erbjuda infrysning av fordon förlänger vi säsongen för biltestningen, säger VD Anna Fjellner.

Infrysning av bär samt vidareförädling av viltkött är fortfarande företagets främsta verksamhetsgrenar. En satsning på export till andra europeiska länder genomförs också.

- Vi bedömer att sektorn bär och vilt fortsätter att expandera. Intresset för mat växer och i alla matlagningsprogram lyfts nyttan av lokalproducerat och viltkött ofta fram, säger Anna Fjellner.

Frostab sysselsätter totalt nio personer och är för närvarande inne i ett generationsskifte där Anna och Sara Fjellner, döttrar till en av de två bröderna som grundade företaget, har ökat sitt ägande och engagemang.

- Frostab är ett välskött familjeföretag med engagerade ägare. Jag är övertygad om att den kompletterande verksamheten inom biltestsektorn blir ett bra komplement till deras expansiva satsning inom lokalproducerade livsmedel, säger Susanne Johnsson, Norrlandsfonden.