Förädling är framtiden för BAC Group

Förädling är framtiden för BAC Group

​BAC Såg & Hyvleri har verkat sedan 1944 då Allan Carlsson satte upp ett begagnat sågverk med cirkelsåg och hyvel i Örarna, strax utanför Luleå. Företaget, som idag ingår i koncernen BAC Group, är fortfarande familjeägt. Ågarna har sedan starten kontinuerligt investerat i verksamheten med olika förbättringar och moderniseringar.

BAC Såg & Hyvleri har verkat sedan 1944 då Allan Carlsson satte upp ett begagnat sågverk med cirkelsåg och hyvel i Örarna, strax utanför Luleå. Företaget, som idag ingår i koncernen BAC Group, är fortfarande familjeägt. Ågarna har sedan starten kontinuerligt investerat i verksamheten med olika förbättringar och moderniseringar.

Nu genomförs en mångmiljoninvestering under tre år för att BAC ska bli ännu vassare på vidareförädling av trävaror. Norrlandfonden bidrar med en del av finansieringspaketet. - Vi har siktet inställt på det industriella husbyggarna som kräver allt mer av sina leverantörer. Vi är säkra på att vi med vår erfarenhet inom träförädling kommer att bli en bra samarbetspartner för byggindustrin, säger styrelseordförande Gösta Gustavsson. 

Affärsområdet komponenttillverkning ska bli den dominerande verksamheten inom BAC. Produkterna ska ha utgångsläge i hyvlade sortiment som sedan steg för steg kan uppgraderas och prefabriceras fram till kompletta bjälklag, takkassetter, väggelement med monterade utvändiga paneler samt monterade fönster, foder och plåtar. - BAC kommer även fortsättningsvis att såga virke men i framtiden blir det mest till egen förbrukning inom förädlingsverksamheten, säger Gösta Gustavsson. Verksamheten i Örarna har i dag ett 40-tal anställda. Den kommande investeringen kan innebära att 5-10 nya jobb skapas inom en tvåårsperiod.

För mer info: Gösta Gustavsson, BAC Group, 070-2032457