Flygande start för ny 4-stolslift i Ramundberget

Flygande start för ny 4-stolslift i Ramundberget

​Ramundbergets Alpina AB är ett småskaligt alternativ till de som söker en mer familjär miljö än vad de stora skidorterna kan erbjuda. Trots småskaligheten är anläggningen mitt i ett ambitiöst investeringsprogram och inför julen invigde självaste tomten, en helt ny 4-stolslift för en då helt fullbelagd skidanläggning. Norrlandsfonden är sedan länge finansiär till Ramundbergets Alpina AB

Ramundbergets Alpina AB är ett småskaligt alternativ till de som söker en mer familjär miljö än vad de stora skidorterna kan erbjuda. Trots småskaligheten är anläggningen mitt i ett ambitiöst investeringsprogram och inför julen invigde självaste tomten, en helt ny 4-stolslift för en då helt fullbelagd skidanläggning. Norrlandsfonden är sedan länge finansiär till Ramundbergets Alpina AB

I Ramundberget har människor åkt utför sedan 1936 då Agaton och Brita Norberg visade gästfrihet mot några ungdomar från Stockholm som var på utflykt. Redan året efter var ungdomarna tillbaka och de fortsatte att återvända. Skidorten Ramundberget har sedan genom åren utvecklats sakta men säkert i fortsatt privat ägo.

Den senaste investeringen, en 4-stolslift, ökar tillgängligheten till backarna och attraktionskraften för skidorten. Det är en 1235 meter lång modern kopplad Doppelmayer 4 stolslift med en kapacitet på 2 200 åkare per timme som startar mitt i byn och tar åkaren hela vägen upp på högfjället.

- Förutom att den nya liften, Fjällgårdsbanan, ger ett välkommet tillskott av kapacitet under skidsäsongen så innebär den också nya stora möjligheter för sommarsäsongen. Att sedan hela Ramundberget var fullbokat under hela jul och nyår har gett oss en flygande start på säsongen. En stor del kan tillskrivas Ramis unika naturliga snötillgång som en säsong som denna verkligen bevisat sig. När andra anläggningar inte ens kunnat öppna har vi haft drivor med natursnö, myser Philip Flacké vars familj äger anläggningen.

- Ramundberget har verkligen lyckats att behålla en familjär småskalighet, trots att omfattande investeringar genomförts för att hantera en allt större efterfrågan säger Per-Erik Persson kundansvarig på Norrlandsfonden.