En tävling i entreprenörskap som vi gillar

En tävling i entreprenörskap som vi gillar

​Vi på Norrlandsfonden stödjer och deltar aktivt med juryarbete i Venture Cup som är ett utmärkt initiativ för att stimulera bildandet av nya, innovativa företag med hållbar tillväxtpotential samt att öka kunskapen om och intresset för entreprenörskap i Sverige.

Vi på Norrlandsfonden stödjer och deltar aktivt med juryarbete i Venture Cup som är ett utmärkt initiativ för att stimulera bildandet av nya, innovativa företag med hållbar tillväxtpotential samt att öka kunskapen om och intresset för entreprenörskap i Sverige.

Venture Cup är upplagt som en tävling där ca. 1 000 affärsidéer varje år deltar. Jag är imponerad av upplägget och det engagemang som både tävlande och deltagande organisationer uppbådar. Alla kan förstås inte vinna eller ens ta sig till final men alla som deltar utvecklar sin affärsidé och bygger nätverk.

Nu är det snart dags för en av årets höjdpunkter, Venture Cups Sverigefinal. Jag deltog själv vid regionfinalen i Venture Cup Nord den 29 april. Ett trevligt arrangemang där kalixföretaget Cellarmering kom på första plats och får tillsammans med ytterligare två bidrag representera Norrland vid Sverigefinalen i Stockholm. Cellarmering erbjuder en ny unik armering för betong, asfalt samt andra material. De två övriga finalisterna är OnTop från Sundsvall och MD Biomedical AB från Umeå.

Nu önskar jag våra Norrlandstävlande lycka till i Sverigefinalen 9 juni!

Lars-Olov Söderström