En superentreprenör som går sin egen väg

En superentreprenör som går sin egen väg

​Big River Camp har gäster från hela Sverige och Europa, trots att de inte satsat på att marknadsföra sig.  – Jag brinner för att ge bra service vilket gjort att ryktet spridit sig, säger Berne Brenje som med sin fru Annica driver anläggningen.

Big River Camp har gäster från hela Sverige och Europa, trots att de inte satsat på att marknadsföra sig.  – Jag brinner för att ge bra service vilket gjort att ryktet spridit sig, säger Berne Brenje som med sin fru Annica driver anläggningen.

Det började med att Berne Brenje arrenderade en camping och köpte in två skotrar som han hyrde ut. 2007 bestämde han sig för att bygga stugor och ett servicehus. Det var då Big River Camp i Hotagens naturreservat började ta form.

 Eftersom det är svårt att få med banken när man etablerar sig på en plats långt ifrån storstäderna byggde han allt själv och med pengar ur egen ficka. Han köpte in fler skotrar och gäster från hela Europa började hitta till Big River Camp för att fiska, jaga och köra skoter.

 – De hade fått tips av vänner som varit här tidigare. Många var också återkommande gäster, berättar Berne Brenje som vet hur viktigt det är att göra gästerna nöjda.

 Under 2014 bestämde sig Berne och Annica för att satsa på ett hotell så att de kunde ta emot gäster året runt. Planerna på ett hotell med moderna sviter, restaurang, konferensmöjligheter och spa började ta form, men
det var en stor affär som de behövde få hjälp med att finansiera.

 – Vi fick med banken tack vare att jag varit igång länge men de ställde krav på en kompletterande finansiär. Det var då jag fick kontakt med Norrlandsfonden.

 I november 2015 stod det nya hotellet klart med sina 25 bäddar, konferensmöjligheter, restaurang och spa. Efter bara några veckor blev det fullbokat fram till sommaren 2016.

 – Det roliga är att även företagen i regionen börjar hitta hit. I takt med att vi växer så ökar också det administrativa arbetet. Sedan slutet av året jobbar även min fru Annica i företaget. Hon ansvarar för ekonomin och rycker in där det behövs, berättar Berne Brenje.

– Berne är ett utmärkt exempel på en superentreprenör som visar att det går att starta företag på platser andra inte tror är möjliga att driva verksamhet på. Han har dessutom tänkt långsiktigt, men gjort sina satsningar i flera steg och idag har företaget sju anställda, säger Inga-Lena Wahlstedt, Norrlandsfonden.