Compodium lyfter och siktar på fyrdubblad tillväxt

Compodium lyfter och siktar på fyrdubblad tillväxt

​Compodium International AB har i mer än 20 år levererat säkra och tillförlitliga videokonferenser till krävande kunder inom sjukvården, försvaret, stora företag och organisationer. Nu gör man ett rejält lyft mot snabb tillväxt och nya, internationella marknader. Målsättningen är öka omsättningen från 20 till 100 miljoner kronor 2020.

Compodium International AB har i mer än 20 år levererat säkra och tillförlitliga videokonferenser till krävande kunder inom sjukvården, försvaret, stora företag och organisationer. Nu gör man ett rejält lyft mot snabb tillväxt och nya, internationella marknader. Målsättningen är öka omsättningen från 20 till 100 miljoner kronor 2020.

- Vi har köpt Accessnord AB och varumärket MyCloudOffice, en kundvänlig och snabbt fungerande videokonferenstjänst, som blir ännu bättre med Compodiums teknik i ryggen. Samtidigt förstärker vi vår säljkår med mycket kvalificerade säljare, som har starka kundkontakter och partnernätverk runt om i Europa. Vi ska dessutom anställa fler säljare och ett 10-tal IT- och supporttekniker, säger Compodiums grundare och vd Bengt Grahn.

Compodiums tillväxtplaner har lockat till sig en rad välkända investerare, bl a Norrlandsfonden och Bengt Lundgren, vd på systemintegratören Conscia Netsafe. Han var tidigare vd på Cygate, som växte till ett mångmiljardföretag under hans ledning.

- Compodium har en imponerande kundlista och unika möjligheter att växa, dels med den starka positioneringen som skiljer sig från konkurrenterna, dels med det kapital som nu tillförts. Compodium har dessutom en bra bas för skalbara affärer, säger Birgitta Cajander, Norrlandsfonden.

- Jag ser fram emot en mycket spännande resa med Compodium. Man har en unik kompetens och erbjuder nya, skalbara molntjänster med mycket hög säkerhet och tillförlitlighet, säger Bengt Lundgren.

Det är just i molnet som Compodiums snabba tillväxt väntar. Nu kan kunderna enkelt ansluta sig till ett videomöte, oavsett plats och vilket system man använder. Tjänsten fungerar också utmärkt i mobilen, surfplatta eller PC/Mac och kan användarsäkras via BankID.

- Vi har marknadens mest kompletta och säkra produktionsplattform, bl a med komponenter utvecklade tillsammans med amerikanska försvarsmakten. Krypteringen är omöjlig att hacka, vilket också är en av våra starka konkurrensfördelar i våra virtuella lösningar för sjukvården, berättar Bengt Grahn, just hemkommen från en USA-resa med en svensk sjukvårds-delegation, där bl a folkhälsoministern Gabriel Wikström deltog.

Compodium har redan idag ramavtal med alla Sveriges landsting och driftsansvaret för videoinfrastrukturen på Sjunet – ett kvalitetssäkrat kommunikationsnät, särskilt framtaget och anpassat för vård och omsorg. Sjunet har garanterad tillgänglighet och Compodiums videokonferenser används bland annat för operationer i realtid.

- Operationer med medicinsk expertisstöd på distans kommer att växa stort i framtiden. Vi vet att Compodiums trygga videokonferenser räddat och kommer att rädda fler liv, förklarar Göran Lundegårdh, erfaren entreprenör inom sjukvården och en av Europas mest framstående överviktskirurger. Han har också investerat i Compodium.

Compodiums virtuella sjukvårdstjänst, med modern kamerateknik och den molnbaserade tjänsten för direktsänd video, har även använts under en europeisk kongress för läkare i Stockholm, som på distans kunde följa operationer på Ersta sjukhus. Kameratekniken levereras av Olympus.

- Vår medicintekniska utrustning är navet i operationssalen. Via Compodiums videotjänst kan man i realtid dela allt som sker kring patienten, på ett enkelt, effektivt och säkert sätt, säger Mattias Hyvönen, Olympus Sverige AB.

- Tekniken innebär att vi nu kan erbjuda ett större antal deltagare att ta del av live-sända operationer som inte varit möjligt tidigare. Ur utbildningssynpunkt är det oslagbart, menar Stefan Carlens, verksamhetschef för kirurgkliniken på Ersta sjukhus i Stockholm.