Clavister ger dig säkerhet på nätet

Clavister ger dig säkerhet på nätet

​Clavister i Örnsköldsvik är en leverantör av lösningar för säkerhet i nätverk. De har ett komplett utbud av säkerhetslösningar för både fysiska och virtualiserade miljöer. Deras produkter används av ett stort antal organisationer världen över. Bolaget har nu utvecklat en ny generation säkerhetsplattformar och nya produktserier vilka lanserats under 2012 och där de första utgåvorna levererats.

Clavister i Örnsköldsvik är en leverantör av lösningar för säkerhet i nätverk. De har ett komplett utbud av säkerhetslösningar för både fysiska och virtualiserade miljöer. Deras produkter används av ett stort antal organisationer världen över. Bolaget har nu utvecklat en ny generation säkerhetsplattformar och nya produktserier vilka lanserats under 2012 och där de första utgåvorna levererats. Norrlandsfonden är en av finansiärerna som stödjer deras fortsatta satsning på världsmarknaden.

Clavister arbetar med tre fokusområden. Det första är en teknik som säkrar molnanvändning för användare runt om i världen. Nästa fokusområde är produkter för att säkra stora och mellanstora företags IT-infrastruktur. Det tredje fokusområdet är säkerhetslösningar för mobil telekommunikation.

Bolagets huvudprodukt, ”Clavister Security Gateway” är en integrerad säkerhetsplattform som övervakar trafiken till och från nätverk och skyddar mot intrång, virus, maskar, trojaner, oönskat surfande och överbelastningsattacker. Den skyddar även affärskritisk information och erbjuder stor kapacitet och skalbarhet.

- Vi tillverkar världens bästa säkerhetsplattform och har idag mer än 150 000 nöjda företagskunder världen över, säger Clavisters VD Roland Svensson.

All utveckling av bolagets mjukvaror sker vid bolagets utvecklingsavdelning i Örnsköldsvik som sysselsätter drygt 40 personer. Vid dotterbolagen i Kina jobbar ytterligare 40 personer och totalt sett har Clavister mer än 100 anställda runt om i världen.

- Clavister är ett fint kunskapsföretag med högteknologisk profil. Vår medverkan i företaget är ett exempel på hur Norrlandsfonden kan vara en finansiell partner i de satsningar som görs i ledande teknologi, säger Sören Olsson, Norrlandsfonden.