Bayhill Center i Hemavan expanderar

Bayhill Center i Hemavan expanderar

Gränshandeln har vuxit under åren, mycket till följd av den ökande besöksnäringen i Hemavan. Under 2013 investerade Nils Wikberg och Grete Tuven i en galleria med ett flertal butiker som hyresgäster. Nu tar paret ytterligare ett stort steg. Ica Fjällboden i Hemavan, som ligger i Bayhill center, håller redan på att byggas ut. Nu står det klart att även andra delar av gallerian byggs ut.

Nils Wikberg och Grete Tuven har länge drömt om att skapa en mötesplats för handel i Hemavan. Under 2013 byggde de en galleria, Bayhill Center. Norrlandsfonden var en av finansiärerna.

Paret förvärvade ICA Fjällboden i Hemavan från Nils föräldrar för femton år sedan. Verksamheten har vuxit under åren, inte minst till följd av den ökande besöksnäringen i Hemavanområdet. Nu tar de ytterligare ett steg med satsningen på Bayhill Center och investerar för framtiden.

Ica Fjällboden, som ligger i Bayhill center, har redan byggts ut med 300 kvadratmeter. Nu står det klart att även andra delar av gallerian byggs ut.

– Det stämmer. Vi bygger ut själva gallerian med ytterligare nästan 300 kvadratmeter. Det är Sportringen och Systembolaget som får större lokaler. Det investeras också i ett lekland som en del av satsningen, berättar Nils Wikberg,

En granskning som Icanyheter har gjort visar att butikerna mot norska gränsen går riktigt bra. Högst lönsamhet av alla gränsbutiker inom Ica-koncernen har Ica Fjällboden i Hemavan, som under 2015 omsatte 70 902 000 kronor, och hade en rörelsemarginal på 11,9 procent.

Nils Wikberg och Grete Tuven utsågs i december 2016 till Årets mest företagsamma av Svenskt Näringsliv i Västerbotten.

- Paret Nils Wikberg och Grete Tuven är två mycket drivna entreprenörer som utvecklat gallerian till den framgångsrika handelsplats den är idag. Jag är glad att de fortsätter investera för ytterligare handel. Det är en viktig kugge för en väl fungerande besöksnäring, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.