Senaste nyheter

 • Lagrad snö från vintertid ger höstskidor unikt tidigt glid

  Bra Fjäll AB driver längdskidanläggningen i Bruksvallarna och Ramundberget. Området har sedan 70-talet utvecklats till ett mycket starkt centrum för längdåkning. Den höga höjden över havet och läget innanför de norska fjällmassiven gör området till ett av Sveriges snösäkraste. Nu vill man också utöka möjligheterna genom att lagra snö, tillverkad under föregående säsong, för att ytterligare kunna tidigarelägga säsongstarten. Bra Fjäll driver därför projektet Snowfactory 2015-18 för att vidareutveckla dessa möjligheter. Norrlandsfonden är sedan länge en av företagets finansiärer. 

  Läs hela artikeln
 • Tärnaby Fjällhotell blir finare för varje år som går

  Tärnaby Fjällhotell erbjuder boende, konferenser, pub, restaurang, café och trivsamma vistelser som andas alpin tradition. Hotellet byggdes i mitten av 60-talet och har allt sedan dess förvaltat Tärnabys skidtraditioner och alpina historia både sommar och vinter. Hotellet är beläget  20 meter från Anjaliften och 250 meter från Ingemarbacken. På senare år har oljeeldningen bytts ut till klimatsmarta värmepumpar, värmeåtervinning och nytt fläktsystem. Köket har fått nya golv och nya maskiner, telefonväxeln har bytts mot modern digital teknik, gästerna har fått tillgång till Wi-Fi. Det som pågår för tillfället är renovering av badrummen. Norrlandsfonden är en av finansiärerna. 

  Läs hela artikeln
 • ScanArc Plasma Technologies - spetsteknologi för återvinning

  Plasma Technologies i Hofors har mer än 30 års erfarenhet av industriell plasmateknik. Huvudinriktningen är att utveckla processer för återvinning av metaller och energi. Bolagets laboratorium och pilotanläggning finns i Hofors i närområdet till Ovako Steel. ScanArc sysselsätter ca 15 personer. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

  Läs hela artikeln
 • Västerbotten leder Norrlands konjunkturliga

  Västerbotten har en tätposition i den norrländska konjunkturligan. Gävleborgs län står dock för det största rycket, från fjolårets sista plats till nummer två i konjunkturligan. Norrlandsfondens konjunkturbarometer visar också att byggkonjunkturen vänt uppåt i stora delar av Norrland.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter