Senaste nyheter

 • ScanArc Plasma Technologies - spetsteknologi för återvinning

  Plasma Technologies i Hofors har mer än 30 års erfarenhet av industriell plasmateknik. Huvudinriktningen är att utveckla processer för återvinning av metaller och energi. Bolagets laboratorium och pilotanläggning finns i Hofors i närområdet till Ovako Steel. ScanArc sysselsätter ca 15 personer. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

  Läs hela artikeln
 • Västerbotten leder Norrlands konjunkturliga

  Västerbotten har en tätposition i den norrländska konjunkturligan. Gävleborgs län står dock för det största rycket, från fjolårets sista plats till nummer två i konjunkturligan. Norrlandsfondens konjunkturbarometer visar också att byggkonjunkturen vänt uppåt i stora delar av Norrland.

  Läs hela artikeln
 • Är du vår nya Kreditanalytiker?

  Daniel går vidare internt inom Norrlandsfonden och vi söker därför en kreditanalytiker till vårt kontor i Sundsvall.

  Läs hela artikeln
 • Freno - Hemligheten ligger i luften

  Piteåföretaget Frenos verksamhet går tillbaka till början på 1990 då uppfinnaren Anders Sjölund som examensarbete utvecklade en luftfjädrad släpvagn. Sedan dess har bolaget blivit experter på att utveckla och tillverka luftfjädringssystem till lätta transportfordon. Under ett antal år ägdes Freno av Piteå Havsbad Group AB för att sedan återgå till familjen och Anders son, Robert Sjölund. Nu förvärvas dock företaget av ett konsortium med erfarna företagare från norr- och västerbotten. Norrlandsfonden är en av finansiärerna i förvärvet.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter