Senaste nyheter

 • Combolt - En ny fästmetod som tar skruv

  Elias Wennersten och Alexander Harpa är ägare av skellefteåbaserade företaget  Combolt AB som utvecklat en ny teknik inom fästelement. Den nya metoden kan ersätta muttrar och skruvar och den snabbar upp och förenklar fastsättning, låsningen är beständig även utsatt för vibrationer. Norrlandsfonden är en av företagets finansiärer.

  Läs hela artikeln
 • Fortsatt starkt läge hos norrländska företag

  Idag presenterar Norrlandsfonden en rapport som visar att läget för de norrländska företagen är fortsatt starkt även om signalerna är något svagare än under sista kvartalet 2014. Norrland har även en starkare konfidensindikator än riket. 

  Läs hela artikeln
 • Vi gratulerar vår kund Behaviosec till priset "Årets varumärke"

  Företaget Behaviosec som är en avknoppning från Luleå tekniska universitet har fått flera prestigefyllda priser. Senast också "Årets varumärke" vid näringslivets pris i Luleå i fredags. Behaviosec har rönt stor uppmärksamhet för sin patenterade modell för datasäkerhet. Alla människor har unika sätt att bete sig vid datorn, exempelvis hur de klickar, använder musen och andra rörelsemönster. Detta utgör en unik signatur som identifierar användaren. 

  Läs hela artikeln
 • Navaeros teknik underlättar piloternas vardag

  Tack vare navAeros system för surfplattor i cockpit slipper piloterna numera bära sina dokument i tunga portföljer. Sundsvallsföretaget ligger i framkant och har flera av de stora flygbolagen som kunder. Norrlandsfonden har medverkat som finansiär under bolagets resa.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter