Senaste nyheter

 • Fortsatt starkt läge i Norrland

  Idag presenterar Norrlandsfonden en konjunkturrapport som visar att Norrlands konfidensindikator försvagats något sedan förra kvartalet. Norrlands konfidensindikator är marginellt svagare än rikets, men läget är fortfarande starkare än normalt. De starkaste konfidensindikatorerna finns precis som i föregående mätning i övre Norrland, medan läget är svagare längre söderut. Företagen i Västerbotten rapporterade om det starkaste läget i Norrland.

  Läs hela artikeln
 • Helikopterpiloter lanserar designvarumärke

  Jämtländska AUK Protection fokuserar på de hälso- och utrustningsproblem som piloten Michael Elmeskog identifierat bland sina kollegor i helikopterbranschen. Visionen är att lansera världens första ergonomiska helikopterhjälm, men redan nu lanseras varumärkets första produktlinje – en helt ny typ av flygoveraller i toppmoderna funktionsmaterial. Norrlandsfonden är en av företagets finansiärer.

  Läs hela artikeln
 • Satmission får stororder

  Satmission AB i Kalix bedriver utveckling, tillverkning, konsultation, service och försäljning av kommunikationsutrustning för satellitsändningar på en världsmarknad. Kunderna är främst broadcast- och TV bolag. Företaget har fått in stororders från en Sydeuropeisk kund. Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer. 

  Läs hela artikeln
 • Bollnäs CNC - Ett fräsigt företagsförvärv

  Kristian Junevik och Per-Olov Embretzén är två erfarna killar inom maskinbearbetning som nu förvärvat CNC- verksamheten av WTJ Konstruktion. Deras bolag Bollnäs CNC utför legotjänster med fokus på maskinbearbetning enligt kundernas krav. Maskinparken har stor flexibilitet vad det gäller små till mycket stora detaljer. Exempel på kunder är Bruks, WTJ och Gjerstad AB/AS. Exempel på några produkter är lastmaskinsfästen och grävmaskinfästen till Gjerrstad.  Till Bruks tillverkas ingående komponenter till Industriella och mobila flishuggar. De levererar både som underleverantör och till slutkund. Bruks i Arbrå har lagt ut hela sin CNC-bearbetning till Bollnäs CNC. Norrlandsfonden har deltagit med finansiering i samband med att Kristian och Per-Olov förvärvade verksamheten.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter