Senaste nyheter

 • Hälsingestintans etiska koncept på export

  Norrlandsfondens kund Hälsingestintan vill hjälpa till att förbättra djuromsorg och köttkvalité i Frankrike. På senare tid har en lång rad avslöjanden om djurplågeri vid franska slakterier upprört konsumenter, som sagt att de inte längre vill äta kött. Bland annat dagstidningen Le Monde och fransk tv har uppmärksammat Hälsingestintans mer djurvänliga metoder. Franck Ribière, producent och manusförfattare till dokumentären Steak Revolution tar nu Hälsingestintans koncept till Frankrike.

  Läs hela artikeln
 • Lindbäcks Bygg går mot strömmen

  Lindbäcks Bygg följer inte de gängse mallarna i branschen. Det har visat sig vara ett framgångsrecept och nu byggs framtidsfabriken som ska drivas med solenergi – och ha minst 50 procent kvinnor i arbetsstyrkan. –        Hållbarhetsfrågorna är otroligt viktiga för oss, säger Stefan Lindbäck, vd och en av fyra ägare.

  Läs hela artikeln
 • En ny generation reningsverk

  Ecobox är den nya generationens minireningsverk. Den ger en bekymmersfri avloppsrening och även en kretsloppshantering för fosfor. Ett hållbarhetskrav för Sverige i framtiden.

  Läs hela artikeln
 • Jenny har en chokladvision

  Jenny Bergs mission är att göra världen lite bättre med sin choklad. Med hållbarhet från böna till butik som ett absolut måtto. –        Finns inget alternativ för mig. Det borde egentligen vara olagligt att inte gå den vägen, säger hon.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter