Senaste nyheter

 • Peak Innovation jobbar för hållbar utveckling

  Jämtländska Peak Innovation har i pilotprojektet ”Hållbarhet i sport – outdoor” samlat företag inom sport och friluftsbranschen för affärsutveckling med hållbar utveckling i fokus. –        Tesen är att ett integrerat, effektivt hållbarhetsarbete i vardagen också ger lönsamhet, säger projektledaren Joel Svedlund.

  Läs hela artikeln
 • Tänndalen investerar i lift och snösystem

  En av de största satsningarna i Tänndalens historia är ett faktum. I december kommer en ny, modern sexstolslift att kunna invigas på Hamra. Investeringen landar på cirka 50 miljoner kronor. Dessutom genomförs en investering på 20 miljoner kronor för att öka snöläggningskapaciteten. Norrlandsfonden är delfinansiär i båda satsningarna. 

  Läs hela artikeln
 • Unik processteknik för oljerening tar RecondOil ut i världen

  Entreprenören träffade uppfinnaren. Separationstekniken överfördes till industriellt bruk och i dag är RecondOil ledande på rening av processolja. – Tittar vi in i framtiden så ser vi en stor potential över hela världen för vår unika metod, säger företagets vd Fred Sundström. Norrlandsfonden är en av RecondOils finansiärer.

  Läs hela artikeln
 • Hälsingestintans etiska koncept på export

  Norrlandsfondens kund Hälsingestintan vill hjälpa till att förbättra djuromsorg och köttkvalité i Frankrike. På senare tid har en lång rad avslöjanden om djurplågeri vid franska slakterier upprört konsumenter, som sagt att de inte längre vill äta kött. Bland annat dagstidningen Le Monde och fransk tv har uppmärksammat Hälsingestintans mer djurvänliga metoder. Franck Ribière, producent och manusförfattare till dokumentären Steak Revolution tar nu Hälsingestintans koncept till Frankrike.

  Läs hela artikeln
Läs fler nyheter