• KYAB tar klivet från utveckling till tillväxt

  Ett webbaserat verktyg som enkelt visar energiförbrukningen. Det har blivit Luleåföretaget KYAB Swedens vinnande koncept. – Miljötänk blir allt viktigare, inte minst för företagen, säger Josefine Åhl, vd KYAB. Josefine Åhl är nytillträdd vd vid KYAB och hon kliver in i ett expanderande företag som lämnat utvecklingsfasen för produkt och teknik för att gå in i sälj på allvar.

  Läs hela artikeln
 • Färsk konjukturprognos för ditt län

  Läs hela artikeln
 • JPS Teknik siktar på marknadsledande position

  Hälsingebolaget JPS Teknik AB, som är verksamma inom skogsindustrin med sin sågenhet för skördaraggregat , genomför en riktad nyemission till Inlandsinnovation.  JPS Teknik AB är sedan tidigare kund hos Norrlandsfonden. 

  Läs hela artikeln
 • Glädjande exit för Norrlandsfonden -  säljer konvertibel i Vitec

  Vitec är ett programvarubolag med huvudkontor i Umeå, som erbjuder egenutvecklade affärssystem i nischer där man kan tillgodose kundernas behov på ett bättre sätt än generella affärssystem. Vitec har fem affärsområden (Fastighet, Mäklare, Energi, Media, Finans/Försäkring samt Auto och Hälsa. Företaget har vuxit kraftigt med god lönsamhet under 2000-talet. Vitecs aktie har varit upptagen till handel på Aktietorget sedan 1998. Sedan 2011 är man noterad på Nasdaq OMX Small Cap i Stockholm. Norrlandsfonden har bland annat finansierat Vitec med ett konvertibelt lån på 10 Mkr.

  Läs hela artikeln